Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svaga kronan lockar turister till Sverige

Stromma rapporterar om ett högt tryck på företagets sightseeingbåtar i vinter. Foto: Claes Helaner.

Den svaga svenska kronan må vara ett bekymmer för företag som kör resor till utlandet, men samtidigt lockar den allt fler turister. Det konstaterar Stromma. Företaget uppger att det har varit ett allt högre tryck på bokningar av företagets sightseeingturer sedan pandemirestriktionerna slopades för mindre än ett år sedan.

Bokningar av sightseeingturer har ökat med 13 procent jämfört med år 2019, dvs året innan pandemin. Även uthyrning av Strommas båtar för fest, matkryssning, transport och mingel upplever samma starka efterfrågan.

– Turisterna vid den här tiden på året kommer framför allt från Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. De ofta här på lite kortare besök och de lockas av att uppleva och se våra städer från vattnet, säger Peter Henricson, Sverigechef på Stromma.

– Förra säsongen levde pandemirestriktioner kvar i vissa länder och områden. Dessa är nu i stort sett borta, därför hoppas vi på ännu fler långväga besökare till våra sightseeingturer i både Stockholm och Göteborg.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)