Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Bakom ratten på en amerikansk turistbuss

Den här gången kollar vi in en nordamerikansk turistbuss, en MCI J4500.

Den här gången provkör Magne Håheim och Tom Terjesen från norska Bussmagasinet en amerikansk turistbuss. Det är inte en splitter ny buss, utan en MCI J4500 från 2020 som ägs av bussföretaget Peoria Charter.

Busstillverkaren MCI är 90 år gammal. Företaget grundades 1933 i Winnipeg i delstaten Manitoba. Fabriken hette då Fort Garry Motor Body and Paint Works. Idag är MCI ett av företagen inom NFI Group som bland andra företag också äger brittiska Alexander Dennis (ADL) och Plaxton, liksom nordamerikanska New Flyer som tillverkar bussar för kollektivtrafik.

Kolla videon, och putsa samtidigt upp dina kunskaper i engelska:

 

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)