Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bankkortsblipp nu även i Sörmland

Nu har Sörmlandstrafiken infört möjligheten att blippa bankkort på alla stadsbussar i Sörmland. Foto: Ulo Maasing.

Från och med den här veckan är det möjligt för resenärer att blippa sitt bankkort även på alla stadsbussar i Sörmland. Den som tidigare har velat köpa biljett ombord på bussen med sitt bankkort har behövt köpa av föraren, som i sin tur då behöver hantera en process med utskriven biljett och kvitto. Nu är det betydligt enklare.

Allt som resenären behöver göra är att blippa bankkortet i kortläsaren på bussen.

Till en början gäller funktionen för en enkelbiljett, vuxen, inom en zon och på bussar som kör inom en centalort, det vill säga stadsbussar. Däremot går det inte att blippa på regionbussar, även om de kör i stadstrafik. Priset är detsamma som för att köpa biljett ombord av föraren på traditionellt vis, det vill säga 35 kr.

Alla konto- och kreditkort som är anslutna till Visa eller Mastercard går att använda.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Fantastiskt! (OBS Ironi!)
    Äntligen en arrangör av kollektivtrafik som insett att den är till för användarna , inte tvärtom, Som hör i Stockholm. Kollektivtrafik är en service för invånarna, inte något som ska gå med vinst!

  2. Förlåt stavfelen. Jag heter Tommy, inte med Y i början , och hör ska vara här på näst sista raden. ”Gula fläcken” är orsaken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)