Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Christian Plyhm koncernchef på Connect Bus Group

Christian Plyhm har utsetts till tf koncernchef för Connect Bus Group. Foto: Connect Bus.

Christian Plyhm från Connect Bus Sverige har utsetts till tillförordnad koncernchef för Connect Bus Group. Han tar över posten efter Atle Rønning som har varit koncernchef sedan januari 2022.

Christian Plyhm är CCO (Chief Commercial Officer) vid Connect Bus i Sverige sedan  1,5 år, vilket innebär att han har ansvar för anbud och inköp där. Det uppdraget har han kvar parallellt med uppdraget som tillförordnad koncernchef. Plyhm är också ledamot av styrelsen för Sveriges Bussföretag.

– Det finns ingen dramatik bakom förändringen i koncernledningen utan Atle Rønning lämnar som koncernchef av personliga skäl, säger Connect Bus´ styrelseordförande Mimi Berdahl till bussmagasinet.se.

Innan Atle Rønning blev koncernchef för Connect Bus arbetade han många år i ledningen för Norgesbuss.

Mimi Berdahl uppger att Connect Bus omgående kommer att inleda arbetet med att söka en ny koncernchef.

– Jag ser fram emot att leda ledningsarbetet kommande period. Jag och Atle har arbetat nära tillsammans i koncernledningen och vi har haft en stor samsyn i arbetet med att forma det nya Connect Bus. Det kommer vara fokus på verksamheten och vi kommer fortsätta vår resa med visionen att leda omställningen till hållbart resande genom innovation och engagerade medarbetare, säger Christian Plyhm

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)