Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kombinerar språk- och bussförarutbildning

Kunskapscompaniet startar bussförarutbildning i kombinatcompaniet.ion med undervisning i svenska. Bild: Kunskaps

Utbildningsföretaget Kunskapscompaniet startar nu en vuxenutbildning i Eskilstuna där man kombinerar utbildning till bussförare med utbildning i svenska språket. Utbildningen erbjuder en möjlighet för personer som vill kombinera en yrkesutbildning med studier i svenska.

Vuxenutbildningen ”Busschaufför i kombination med SFI kurs D och grundläggande svenska som andraspråk” startar i augusti på uppdrag av Eskilstuna kommun.

– Att kunna svenska språket är viktigt för att komma in på arbetsmarknaden i Sverige. Det här upplägget innebär att språkläraren och yrkesläraren planerar och utför utbildningen tillsammans för att eleverna ska lära sig både yrket och språket samtidigt berättar Peter Gudheim, verksamhetschef för transportutbildningen på Kunskapscompaniet.

– Eleverna får lära sig att köra buss och får de teoretiska kunskaper som krävs för att tillgodogöra sig behörigheten D-körkort och yrkeskompetensbevis (YKB). Även arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen, det betyder att eleven gör praktik ute på en arbetsplats och får direktkontakt med företag som kan bli deras framtida arbetsgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)