Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västeråsbuss till Ukraina

Svealandstrafiken har skickat en av sina bussar till Ukraina. rån vänster: Jenny Landernäs, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Västmanland, Kristina Leivik från Kristina Leivik från gruppen ”Skicka vidare till Ukraina” samt Svealandstrafikens vd Peter Liss. Foto: Svealandstrafiken.

På onsdagen skickade Svealandstrafiken en begagnad biogasbuss till Ukraina via den ideella föreningen Skicka Vidare till Ukraina. Sedan den ryska attacken på landet är behovet av bussar i landet stort sedan eftersom ryska missiler har förstört många bussar och bussdepåer i landet. Svealandstrafiken hoppas att den överlämnade bussen ska bidra till att hålla kollektivtrafiken i gång i landet.

Den aktuella bussen är en Solaris Urbino 12LE CNG. Det är en tolvmeters långentrébuss med 38 sittplatser med säkerhetsbälten, en rullstolsplats samt plats för 34 stående resenärer. Bussen kommer att kunna tankas med biogas där den är tänkt att köras.

Svealandstrafiken är Region Örebro läna och Region Västmanlands gemensamma trafikbolag.

– För oss är det viktigt att göra det vi kan. Den här bussen kommer att kunna bidra till att underlätta det ukrainska folkets vardag, säger Jenny Landernäs, ordförande i kollektivtrafiknämnden Region Västmanland.

– Det känns bra att vi kan vara med och bidra. Vi vet att behovet av bussar är stort och den buss som överlämnats kommer att kunna användas direkt och vi hoppas att den kommer till stor nytta för befolkningen, säger Peter Liss, vd på Svealandstrafiken.

En bussdepå i Dnipro, Ukraina efter en rysk attack förra året. Omkring 100 bussar förstördes.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)