Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussmässa ställs in på grund av utmaningar i branschen

Årets brittiska bussmässa ställs in på grund av läget i branschen. Foto: Bus & Coach UK.

En rad utmaningar i branschen gör att arrangörerna av den brittiska bussmässan Coach & Bus UK har beslutat att ställa in årets mässa som skulle hållits i Birmingham den 8 – 9 november. Senast hölls mässan 2019, medan 2021 års upplaga ställdes in på grund av pandemin. Nu hänvisar arrangörerna till en rad omvärldsfaktorer som bland annat har bidragit till att ett antal fordonstillverkare har hoppat av mässan som traditionellt har hållits lite i skuggan av den stora bussmässan Busworld i Bryssel.

Bakom beslutet att ställa in mässan ligger enligt arrangörerna en rad exceptionella externa faktorer som gör att en rad busstillverkare helt enkelt inte känner något behov av att delta på mässan. Dit hör störningar i leveranskedjorna som innebär stora utmaningar för busstillverkare att klara sina leveranser av nya bussar i rätt tid.

Fulla orderböcker bidrar till ett minskat behov av marknadsföring och betydande förändringar av affärsmodeller gör att bussleverantörer ligger lågt med mässdeltagande. Ett exempel är Volvo Bussar som även avstår Busworld i Bryssel. Ett annat exempel är Scania, som dock finns på plats i Bryssel.

Flera busstillverkare hänvisar också till budgetrestriktioner i pandemins kölvatten.

– En brist på bussar på mässan skulle sannolikt också ge färre besökare, samtidigt som dessa inte skulle få sina förväntningar uppfyllda, säger mässchefen Helen Conway.

– Istället fokuserar vi på nästa höst och Euro Bus Expo.

Euro Bus Expo äger rum den 12 – 14 november på det stora mässcentret NEC i Birmingham.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)