Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina fortsätter köra tågersättning i Norge

Go-Ahead har en omfattande tågtrafik i Norge. Nu har företaget tecknat ett nytt avtal med Nobina om ersättningstrafik. Foto: Go-Ahead Nordic.

Bussoperatören Nobina har fått förnyat avtal med den internationella transportjätten Go-Ahead om att köra all ersättningstrafik för Go-Aheads tågtrafik i Norge. Avtalet gäller såväl planerad som oplanerad ersättningstrafik och omfattar en femtedel av den totala tågproduktionen i Norge, det vill säga Sørtoget, Jærbanan och Arendalsbanan som trafikeras av Go-Ahead Nordic.

Nobina har sedan 2019 haft ansvaret för ersättningstrafik i området som sträcker sig från Oslo till Kristiansand och vidare till Stavanger. Avtalen för såväl planerad som oplanerad ersättningstrafik förnyas nu på fyra år med en möjlig förlängning med två år.

– Vi är glada att få fortsätta vårt samarbete med Go-Ahead. Vi har ett nära samarbete för att kunna ge våra kunder korrekt information som är viktig för resan. Det minskar stress och gör att kunden, trots driftsavvikelser, kan känna en trygghet för sin fortsatta resa, säger Jan Volsdal, vd för Nobina Norge.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)