Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

75- och 2-årsjubileum över Kvarken

Tvååring på 75-årig färjelinje. Foto: Wasaline.

I år är det 75 år sedan färjelinjen mellan Umeå och Vasa inleddes och sedan dess har trafiken drivits av många olika rederier. För exakt två år sedan gjorde den nuvarande färjan på rutten, Wasalines Aurora Botnia, sin jungfruresa på rutten.

För 75 år sedan grundade en grupp företagsledare från Vasa rederiet Vasa-Umeå och inledde trafiken med det 32 meter långa fartyget Pörtö.

För tio år räddades trafiken från nedläggning av NLC Ferry Ab Oy, gemensamt grundat av Vasa och Umeå. Företaget trafikerade rutten med fartyget Wasa Express och valde Wasaline som marknadsföringsnamn. För exakt två år sedan gjorde så den nuvarande färjan på rutten, Aurora Botnia, sin jungfruresa mellan Vasa och Umeå.

– Vi vet alla idag hur viktig Kvarkentrafiken är och har varit. Vi firar Kvarkentrafiken och också Aurora Botnia med att i höst erbjuda alla som har rest och arbetat på rutten, att återuppleva gamla minnen tillsammans med oss. Det är en tid att minnas och fira tillsammans, säger Peter Ståhlberg, VD för Wasaline.

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)