Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Över förväntan för Viking Line

Viking Line levererar ett oväntat starkt resultat under det första halvåret. Bild: Viking Line.

Årets första halvår har varit bättre än väntat. Det konstaterar Viking Line i sin halvårsrapport som presenterades på fredagsmorgonen. Företaget justerar nu sin helårsprognos uppåt under förutsättning att energipriserna ligger kvar på sin nu varande nivå.

Siffrorna i rederiets halvårsrapport visar på en stark återhämtning efter pandemin med betydligt fler passagerare och ett starkt förbättrat rörelseresultat.

Antalet passagerare ökade från 1 875 706 under fjolårets första sex månader till 2 185 843 i år.

Viking Lines omsättning under det första halvåret uppgick till 226,3 miljoner euro mot 199,8 miljoner samma period förra året (ca 2,7 respektive 2,4 miljarder kronor). Rörelseresultatet blev 17,1 miljoner euro (cirka 203 miljoner SEK) jämfört med ett minus på 8 miljoner euro (cirka 95 miljoner SEK) under fjolårets första sex månader.

– Halvåret har varit över förväntan och ger anledning till en förbättrad helårsprognos. Beläggningen har varit god på samtliga fartyg. På linjen mellan Åbo, Åland och Stockholm har resandet varit intensivt på Viking Grace och nya Viking Glory. Marknadsandelen var här under årets första sex månader över 73%, skriver vd Jan Hanses i en kommentar till halvårsrapporten.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)