Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Över förväntan för Viking Line

Viking Lines Viking Grace och Viking Glory. Foto: Viking Line.

Rederiet Viking Line hade ett starkt tredje kvartal och levererade ett resultat över företagsledningens förväntan. Omsättningen minskade, men rörelseresultatet förbättrades jämfört med samma period förra året. Det framgår av rederiets delårsrapport som presenterades på fredagsmorgonen.

Omsättningen uppgick till 152,9 miljoner euro (1,8 miljarder SEK) jämfört med 170,4 miljoner euro (drygt 2 miljarder SEK) samma period i fjol.

Rörelseresultatet uppgick till 35,3 miljoner euro (416 miljoner SEK) mot 26,9 miljoner euro (317 miljoner SEK) under det tredje kvartalet 2022. Resultatet efter skatter blev 27,6 miljoner euro (325 miljioner SEK) mot 19,3 miljoner euro (227 miljoner SEK).

– Det tredje kvartalet har utfallit överförväntan och ger anledning till en fortsatt bra helårsprognos. Trots färre fartyg i trafik har passagerarvolymerna och fraktvolymerna fortsatt att stiga, skriver Viking Lines vd Jan Hanses i en kommentar till delårsrapporten.

– Under årets första nio månader reste 3,8 miljoner passagerare på våra fartyg. Beläggningen har varit god på samtliga fartyg. På linjen mellan Åbo, Åland och Stockholm har resandet varit intensivt på Viking Grace och nya Viking Glory.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)