Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lokala bussar ska rycka in vid Öresundstågsstrul

Med lokala bussar ska ersättningstrafiken för Öresundstågen fungera bättre än hittills. Foto: Öresundståg.

80 halländska bussar ska kunna rycka in om Öresundstågen står still. Företaget Öresundståg AB lovar nu enligt SR P4 Halland att ersättningstrafiken för tågen ska fungera bättre från och med den här veckan. Nu ska ersättningstrafiken köras med lokala bussar.

Enligt det tidigare avtal om ersättningstrafiken som Öresundstågen har haft har det inte funnit några bussar i Halland som har kunnat sättas in. Istället har bussar från andra län fått rycka in.

– Lokala bussbolag kommer att vara på plats betydligt snabbare. Det är en bra försäkring som vi nu har tecknat, säger Jarl Samuelsson, vd för Öresundstågen AB till P4 Halland.

Öresundstågen har tidigare inte varit nöjda med hur ersättningstrafiken har fungerat med Transdev som operatör. Samtidigt körs Öresundstågen sedan den 11 december förra året av just Transdev.

Öresundstågen är ett nät av regional tågtrafik i Öresundsregionen. Linjenätet sträcker sig från Østerport på den danska sidan till Göteborg, Växjö/Kalmar och Karlskrona på den svenska.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)