Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar fortsätter rädda Krösatågsresenärer

Problemen med de dieseldrivna Krösatågen i Jönköpings län fortsätter. Mängder av turer ersätts med buss nästan hela nästa år. Foto: Ulo Maasing.

De långvariga problemen med regionaltågen i Jönköpings län, Krösatågen, fortsätter även under nästa år. Nu har Jönköpings Länstrafik, JLT, meddelat att bussar kommer att ersätta många Krösatåg även under nästan hela 2024. Anledningen är underhållsproblem.

Under tiden 8 januari till och med den 10 december 2024 kommer trafiken med Krösatågen att reduceras på grund av eftersläpande underhåll och att det saknas reservdelar till dieseltågen. JLT reducerar trafiken för att minska risken för plötsligt inställda tåg, så att resenärerna kan känna sig tryggare med att annonserade avgångar verkligen körs.

– Att planera för bussersättning kommer innebära ett mer förutsägbart resande. Det är den bästa lösningen vi kan erbjuda för att hantera den fordonsbrist vi har idag. Långsiktigt arbetar vi för att återgå till att köra tåg i samma omfattning som vi gjort tidigare men med tåg som fungerar och som inte ställs in, säger Tommie Ekered (M), ordförande i Region Jönköpings läns nämnd för trafik, infrastruktur och miljö.

– Just nu måste vi se till att de som är beroende av kollektivtrafiken för att ta sig till arbete och skola ska kunna göra det på ett förutsägbart och tillförlitligt sätt.

De sträckor som berörs är Jönköping – Vaggeryd – Värnamo, Nässjö – Vaggeryd – Värnamo, Nässjö – Vetlanda samt Nässjö – Eksjö.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)