Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gamla bussväxellådor blev uppskattade priser

Amanda Almkvist pluggar till fordonstekniker på Ystad Gymnasium och gläds åt att skolan har vunnit en uttjänt bussväxellåda. Foto: KGK.

Sju uttjänta växellådor från bussar har fått ett nytt liv sedan de varit pris i en tävling mellan gymnasieskolor. Det är KGK/Autoexpertens ZF-verkstad som hade växellådorna i sitt lager. Företaget samarbetar med Motorbranschcollege (MBC), som kvalitetssäkrar fordonsgymnasier. MBC fick ta hand om växellådorna, arrangerade en tävling för sina 29 certifierade gymnasieskolor som i sin tur hade chansen att vinna en av växellådorna.

För att delta skulle gymnasieskolorna publicera en bild i sociala medier samt kort motivera varför de ville vinna en växellåda. Sju skolor vann var sin växellåda och nu meckas de med av framtidens mekaniker och tekniker.

En av de sju skolorna som vann en växellåda är Ystad Gymnasium. Det finns hos eleverna ett stort behov av att kunna titta på hur en växellåda för tunga fordon är konstruerad.

– Eleverna ska få se hur en växellåda ser ut inuti och lära sig vad man behöver tänka på när man renoverar, säger Per Kristiansson, lärare i fordonsämnen på skolan.

Amanda Almkvist pluggar till fordonstekniker på skolan. Hon berättar att det känns bra att ha vunnit en växellåda.

– Vi kommer att få lära oss hur den fungerar genom att plocka isär den och sedan sätta ihop den igen, säger hon.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)