Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny ordförande för europeiska busstillverkare

Domenico Nucera, chef för bussverksamheten i Iveco Group. Foto: Ulo Maasing.

De europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA har utsett busstillverkaren Ivecos busschef Domenico Nucera till ordförande i ACEA:s bussdivision. I bussdivisionen ingår Daimler Truck, Iveco Group, MAN, Scania och Volvokoncernen. Domenico Nucera är vald på ett år och efterträder Volvo Bussars vd Anna Westerberg.

– EU har satt höga mål när det gäller CO2-utsläpp från bussar. Men de mål man satt på papperet matchar inte verkligheten eftersom det saknas motsvarande höga förutsättningar för att nå målen, säger Nucera.

Han pekar bland annat på att det saknas laddinfrastruktur och tankningsinfrastruktur för vätgasfordon. Domenico Nucera betonar att busstillverkarna inte ensamma kan klara utmaningarna. För att lyckas måste alla parter samarbeta: politiker, operatörer, leverantörer av infrastruktur med flera.

Domenico Nucera pekar också på att de europeiska busstillverkarna möte en ökande konkurrens från andra delar av världen.

– Idag finns över 700 000 bussar på vägarna i EU och erbjuder mobilitet för alla europeer. Men politikerna bör ha fokus på en här viktiga sektorns konkurrenskraft i ljuset av en växande konkurrens från andra delar av världen.

Tidigare har ACEA, som vi rapporterat (klicka här) valt Harald Seidel, vd för DAF Trucks till ordförande i styrelsen för buss- och lastbilstillverkarna.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)