Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolbussförare åtalas – körde med 2,94 promille i blodet

Skolbussföraren hade 2,94 promille alkohol i blodet när han greps av polisen. Arkivbild: Ulo Maasing.

En skolbussförare åtalas nu vid Malmö Tingsrätt för grovt rattfylleri, smitning från trafikolycka och grov vårdslöshet i trafik, rapporterar TT. Föraren greps efter att ha krockat med en stillastående personbil i Arlöv i maj förra året och sedan kört därifrån. Han hade vid gripandet 2,94 promille alkohol i blodet.

Föraren skulle hämta skolbarn i Bunkeflostrand och var så berusad att han var tvungen att krypa in i förarsätet. Tidigare under dagen hade han kört flera turer med skolbarn.

I bussen hittade polisen spritflaskor och åklagaren anser att det är bevisat att föraren hade kringgått bussens alkolås.

Föraren har erkänt grovt rattfylleri men nekar till att ha smitit från trafikolyckan i Arlöv, likaså att hans kulle ha gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik.

Enligt Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning har en människa som har 3 promille alkohol i blodet svårt att uppfatta vad som händer och är på gränsen till medvetslöshet.

Vid 2 promille ser de flesta människor dubbelt, har svårt att prata och att gå upprätt.

Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1 promille. Då talar de flesta människor sluddrigt och har en nedsatt förmåga att kontrollera muskler och känslor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)