Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrbottnisk rockad – Hörvalls överlåter linjer till Falcks

Petter Hörvall säljer en stor del av sitt företags linjetrafik till Falcks Omnibus. Foto: Hörvalls Buss.

Hörvalls Buss i Kiruna har sålt delar av sin verksamhet till ett annat Norrbottensföretag, Falcks Omnibus. Redan vid årsskiftet tog Falcks över en av de linjer som Hörvalls tidigare kört åt Länstrafiken i Norrbotten. I sommar tar Falcks över fler linjer.

– Vi kommer att koncentrera oss på beställningstrafik, men vi har kvar fyra linjer som vi kör åt Länstrafiken. Dessutom fortsätter vi med Nikkaluoktaexpressen, säger Petter Hörvall på Hörvalls Buss till bussmagasinet.se.

Från och med den 1 juli tar Falcks Omnibus över Kiruna Lokaltrafik, Kiruna Flygbuss och Kiruna Transferbuss från Hörvalls. Det innebär också att ett femtontal medarbetare byter arbetsgivare. Hörvalls kommer även att hyra ut lokaler i Kiruna till Falcks.

När affären är fullföljd kommer Hörvalls att ha tio bussar för beställningstrafik och fyra i linjetrafik. Idag har företaget 24 bussar.

– Vi får ett lite enklare och drägligare liv, kommenterar Petter Hörvall.

Han uppger att trycket är stort på beställningstrafiken – i synnerhet som företaget i vinter har haft mycket ersättningstrafik för järnvägen.

– Tåget är det bästa som hänt bussbranschen, skrattar Petter Hörvall.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)