Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår för största hotellkedjan

Scandichotellen hade ett rekordår i fjol. Foto: Ulo Maasing.

2023 blev ett rekordår för Nordens största hotellföretag, Scandic. Omsättningen ökade med 14,1 procent till 21 935 miljoner kronor och rörelseresultatet blev 2 785 miljoner kronor, jämfört med 2 457 miljoner år 2022. Det framgår av Scandics bokslutskommuniké som presenterades på onsdagsmorgonen. Även det sista kvartalet i fjol blev bra för hotellkedjan.

– Ett bra fjärde kvartal sätter punkt för ännu ett rekordår. Scandic fortsätter att prestera något bättre än marknaden i stort. Bokningsläget är i linje med i fjol och vi har en positiv syn på det nya året. Scandic är kommersiellt och finansiellt starkare än någonsin, säger Scandics vd och koncernchef Jens Mathiesen i en kommentar.

Den genomsnittliga beläggningsgraden på Scandichotellen ökade i fjol till 61,4 procent från 57,7 procent år 2022. Samtidigt fick Scandic bättre betalt för rummen. Gästerna betalade i genomsnitt 782 kronor per natt mot 683 året innan.

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)