Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Östgötaföretag köper två bussbolag

Bussbolaget Östergötland i Norrköping har förvärvats av Wärnelius Buss. Foto: Bussbolaget Östergötland.

Det Linköpingsbaserade familjeföretaget Wärnelius Buss har på kort tid förvärvat två andra bussföretag. Det är dels Bussbolaget Östergötland i Norrköping, dels StarCoach Sweden i Kinna i Västergötland som har Nightliners som specialitet. Dessa används som turnébussar, men även av exempelvis företag för konferensresor med mera.

Förvärvet av Bussbolaget Östergötland innebär att Wärnelius utökar sin vagnpark med fyra bussar. I affären ingår att medarbetarna i företaget följer med till Wärnelius Buss som också tar över Bussbolaget Östergötlands samarbete med IFK Norrköping, Dolphins Bakset samt ishockeyklubben Vita Hästen.

Bussbolaget Östergötland har varit verksamt i över 25 år.

StarCoach bildades i januari 2015 och har sina kunder främst inom musik- och nöjesbranschen. Företagets nightliners är i storlek 12 – 18 bäddar, men StarCoach erbjuder även bussar för turist- och konferensbussar.

Wärnelius Buss har sin bas i Linghem tio kilometer öster om Linköping.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)