Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största resmässan nu igång

ITB i Berlin öppnade på tisdagsmorgonen. Foto: ITB.

Världens största resmässa, ITB i Berlin, öppnade på tisdagen. Siffrorna är som vanligt imponerande. På plats i den väldiga Berlinmässan finns över 5 500 utställare från 170 länder på en utställningsyta av 150 000 kvadratmeter. Deltagandet från Sverige är dock betydligt mindre än innan pandemin.

Bland de svenska utställarna finns naturligtvis Visit Sweden på plats, men också företag som Scandic Hotels och destinationer som Stockholm Archipelago, Visit dalarna, Visit Halland och Turistrådet Västsverige.

Till skillnad från innan pandemin är ITB nu en ren fackmässa där allmänheten inte släpps in. Därmed har mässan också bantats till ett mer effektivt affärsforum på tre dagar mot tidigare fem.

ITB är också en i hög grad internationell mässa: 87 procent av deltagarna kommer från länder utanför Tyskland. Ett digert seminarieprogram ingår även, ITB Berlin Convention, som på i 200 olika seminarier och debatter tar upp en rad områden inom reseindustrin: teknologi, marknadsföring och försäljning, hållbarhet, socialt ansvarstagande och mycket mer.

ITB Berlin pågår till och med torsdag 7 mars.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)