Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kronoberg profilerar om och satsar på grönt

Länstrafiken Kronoberg förnyar hela sin profil. Från i sommar får ockcså bussarna en ny design. Stadsbussarnas utseende visas till vänster, regionbussarnas till höger. Klicka på bilden för att se den i större format.

Måndagen den 28 januari lanserar Länstrafiken Kronoberg en helt ny grafisk profil som bland annat innebär ny logotyp, ny hemsida och ny design på bussarna. Den nya profilen är tänkt att matcha regionens ambition att bli Europas grönaste region.

– Det är sunt att åka kollektivt, både för miljön och för plånboken. Vi erbjuder en produkt som miljömässigt är ett bra alternativ och tar därmed ett ansvar för vår gemensamma framtid. Vi vill att det ska synas i vår externa kommunikation, säger Julija Markensten, marknads- och försäljningschef på länstrafiken.

Tanken är att den gröna färgen ska symbolisera en stark miljöprofil hos Länstrafiken Kronoberg och stämma överens med en vision där Länstrafiken vill att kollektivtrafiken ska ses som det naturliga sättet att resa i ett hållbart samhälle.

Länstrafikens nuvarande logotyp har funnits med i många år. Vingen i logotypen har sitt ursprung i den klassiska symbolen för den grekiska guden Hermes, vägarnas gud. Länstrafiken menar att det finns en hög igenkänning i dagens symbol och ett stort värde i den. Därför har man velat bevara symbolen också i framtiden.

I samband med att den nya trafik som Länstrafiken har upphandlat börjar rulla den 16 juni kommer alla bussar att få ett helt nytt utseende som förstärker miljöprofilen. Länstrafikens bussar kommer att ha två olika nyanser av grönt. Bussar som rullar i stadstrafik kommer att var ljusgröna och bussar i regiontrafiken kommer att vara mörkgröna.

Designen på bussarnas utsida innehåller en symbol som föreställer ett vägnät som illustrerar att man kan resa kors och tvärs i hela Kronobergs län. Dessutom kommer de nya bussarna som kör i Växjö att namnges efter kända personer från regionen

Samtliga bussar ska också drivas med biodrivmedel.

Den nya designen kommer också att prägla Länstrafikens hemsida, trycksaker och hållplatstoppar.

Länstrafiken Kronoberg aviserar också nya linjer och utökad trafik under året.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)