Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Billigare för kommunanställda ta bussen i Göteborg

Anställda i Göteborgs kommun kommer att kunna åka buss billigare i framtiden. Foto: Ulo Maasing.

Det ska bli billigare för de kommunanställda i Göteborg att ta buss, spårvagn, färja eller tåg. Snart kan de 49 000 anställda i Göteborgs kommun få köpa rabatterade årskort i kollektivtrafiken. Redan idag finns möjligheten för de anställda i vissa förvaltningar att köpa rabatterade kort, men nu är tanken att alla kommunens anställda ska få samma möjlighet. Kommunstuyrelsen i Göteborg beslutade på onsdagen att snabbutreda hur man ska gå tillväga.

Tanken är att kommunen ska erbjuda samtliga sina anställda att få köpa ett företagskort med kollektivtrafiken. Även om det handlar om ett årskort ska det gå att dela upp betalningarna månadsvis.

För de anställda innebär de att de får 30 procents rabatt på Göteborgskortet, som endast gäller inom Göteborg. För det allra största kortet, Regionen Runt, som gäller i hela Västtrafiks område, blir priset 17 procent billigare än om de anställda själv hade köpt motsvarande årskort.

För de anställda handlar det inte om en beskattningsbar förmån. Kommunens enda utgift för korten blir räntekostnaderna när korten köps på månadsbetalning. Anställda som använder kortet även i tjänsten ska få ersättning för tjänsteresorna.

Eftersom företagskorten inte är personliga måste de anställda dock gå med på att arbetsgivaren kontrollerar registrerade resor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)