Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kodlöst i Uppland

Från och med fredagen ska det bli enklare att betala med betalkort på bussar som kör åt UL, Upplands Lokaltrafik. Då införs så kallad ”chip & go” på bussarna. Det gör att den som köper sin biljett ombord på bussen slipper slå in sin PIN-kod.

Förutom att göra bilajettköpet enklare kommer transaktionen också att ta kortare tid vilket UL hoppas ska bidra till bättre tidhållning för bussarna.

Funktionen Chip & go är klar för Stadsbussarna i Uppsala och bussarna på de större regionbusslinjerna. De närmste veckorna kommer också regionbussarna på de mindre linjerna att bli klara.

Medan kollektivtrafiken på flera håll i landet nu satsar på chip & go har man på anddra håll i världen utvecklat betydligt smidigare betalningsteknik. På Londonsbussarna, till exempel, kan man numera använda kontaktlösa kontokkort och betalkort för att blixtsnabbt köpa enkelbiljetter. Där godtas också American Express, vilket inte exempelvis UL gör. Biljetter som köps på detta sätt får samma rabatt som resenärer som använder Transport for Londons smarta kort, Oystercard.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)