Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafikchef satsar på Norrtåg

Maria Höglander lämnar vd-posten på Västerbottens Länstrafik.

Maria Höglander, vd för Länstrafiken i Västerbotten AB satsar på att på heltid bli vd för Norrtåg AB som via entreprenör bedriver regional tågtrafik i Norrland. Hittills har Maria Höglander delat sin tid som vd för länstrafiken med vd-posten för Norrtåg, som ägs av de norrländska länstrafikbolagen. Hon har varit vd för Länstrafiken i Västerbotten under tolv år.

– Det har på slutet blivit allt svårare att kombinera två krävande uppdrag och både Norrtåg och Länstrafiken behöver en ledare som kan ägna sig på heltid åt uppdraget, säger Maria Höglander.

– Länstrafiken har under de sista åren gått igenom stora omställningar med besparingskrav, omställningar i trafiken och en del organisatoriska förändringar i och med den nya lagstiftningen. Nu pekar resandesiffrorna åt rätt håll och bokslutet för 2012 visar ett positivt utfall jämfört med budget. Det gör att jag nu känner att jag kan ta det här steget, säger hon.

Norrtåg har för andra vintern i rad haft stora problem med att upprätthålla trafiken med mänghder av inställda turer. Problemen fortsätter. Under januari var exempelvis alla tåg mellan den övre norrlandskustens båda största städer Umeå och Luleå inställda. Norrtåg har nu meddelat att tågen kommer att vara inställda även fram till 10 februari.

´Norrtågs trafik körs av operatören Botniatåg, som till 60 procent ägs av Arriva och 40 procent av SJ.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)