Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordår för Volvo Museum

Allt fler hittar till Volvo Museum i Göteborg., inte minst tack vare närheten till de stora kryssningsfartyg som angör Göteborg. Foto: Volvo.

Förra året blev ett nytt rekordår för Volvo Museum i Göteborg.  Totalt räknade man in 75 000 besökare. Det är en ökning med tolv procent jämfört med året innan. ”Vi har lyckats locka ännu fler passagerare från de kryssningsfartyg som angör Göteborgs hamn samtidigt som antalet kinesiska turister hittar hit i allt större utsträckning”, säger Sten-Åke Lyngstam, chef för museet.

Det är tredje året i rad som besöksantalet på Volvo Museum i Arendal strax utanför Göteborg slår rekord och Sten-Åke Lyngstam menar att det finns ett stort intresse, både hos de anställda inom Volvobolagen men också hos allmänheten, att lära sig mer om Volvos historia och dess produkter.

– Vi har en fantastisk historia som inte bara handlar om företagens verksamhet utan också visar industrin och samhällets utveckling i stort, säger han.

En av förklaringarna till ökningen tror Sten-Åke Lyngstam är alla de stora kryssningsfartyg som lägger till vid kajen invid museet. Många av fartygen som anländer till Göteborg är så stora att de inte kan gå ända in till stadskärnan.

– Det bidrar till att ett besök på museet blir en naturlig del av deras vistelse i staden. Särskilt den historiska turen vi erbjuder uppskattas mycket, säger Sten-Åke Lyngstam.

Volvo Museum har även samarbete med ett antal turistbyråer i de skandinaviska länderna. Det gäller främst byråer som förmedlar resor från Kina och under 2012 kom över 4 000 kinesiska turister till museet. Främst är det intresset för Volvos varumärke som lockar.

Museet har nu investerat i flera bussar och nya konceptfordon för personbilar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)