Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förare kräver dubbelbemanning på nattexpresser

Lavprisekspressen.no, drabbad av nattliga olyckor. Foto: Ulo Maasing.

Sedan en av det norska expressbussbolaget Lavprisekspressens dubbeldäckare häromnatten körde av vägen reser bussförare i Norge nu krav på att nattliga långlinjer ska bemannas med två förare, skriver vår norska kollega bussmagasinet.no. Olyckan inträffade i fredags morse vid fyratiden söder om Domsö på E6. Nio av de 20 passagerarna fördes till sjukhus.

Till polisen har föraren av olycksbussen, en Setra dubbeldäckare, uppgett att han hade somnat vid ratten.

Lavprisekspressen har på nio år drabbats av sju olyckar. Sex av dessa har inträffat nattetid. Nu har man från förarhåll börjat resa krav på att det ska vara två förare på natturerna.

Till Aftenposten säger Kjell Knarkbakk, vd för Unibuss Ekspress, att man årligen har en specialkurs för förare på den aktuella linjen, men att man nu ska utvärdera de tidigare olyckorna för att se om det finns ett mönster.

Lavprisekspressen ägs av  Unibuss, som i sin tur ägs av Oslo kommun. Företaget kör tre linjer: Oslo – Dovre – Trondheim, Oslo – Kristiansand och Oslo – Stavanger. Trafiken på varje linje körs med en eller två turer/dag i vardera riktningen, varav vissa är natturer.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)