Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordmånga tävlar om appar och tjänster

Årets upplaga av kollektivtrafikens hackaton, Travelhack, har väckt ett rekordstort intresse. Travelhack är ett hackathon som ska inspirera Sveriges utvecklare att ta fram appar och tjänster som gör kollektivt resande mer attraktivt. Totalt har 51 lag lämnat in sina idéer. Arrangörerna anser att bidragen håller så hög kvalité att man har fått utöka finalen från 20 till 25 lag.

– 2011 hade vi 20 bidrag som alla gick till final. I år har vi fått in 51 bidrag och de 25 vassaste idéerna gör upp i Travelhack finalen. Det är otroligt kul att se det stora intresset och nyfikenhet bland landets utvecklare, säger Mats Hallman, Travelhack-general från Samtrafiken.

– Kvalperioden överträffade alla våra förväntningar och vi ser nu fram emot en spännande final på Färgfabriken i Stockholm, 16-17 mars. Närmare 8000 unika besökare på tävlingswebben under kvalperioden visar på ett stort intresse för utvecklingen av tjänster och appar på öppen kollektivtrafikdata, säger Robert Fromell, webbstrateg, Storstockholms Lokaltrafik.

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)