Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler reste med punktligare Skånetrafik

Stadsbussarna i Malmö har förbättrat sin punktlighet avsevärt. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken redovisar ett ökat resande, en bättre punktlighet och en minskad förlust för 2012, jämfört med året innan. Resandet ökade med 6,3 procent och resultatet blev -83,7 miljoner kronor vilket är 50 miljoner bättre än förra året.

Antalet resor ökade under 2012 preliminärt med 6,3 % till 149 miljoner resor. Stadsbuss ökade med 7,6 %, regionbuss med 1,5 % och tåg totalt med 8,4 %. Pågatågen ökade 6,8 % och Öresundstågen med 9,6 %, varav resor över bron till Danmark ökade med 5,2 %.

– Vi är mycket nöjda med 2012 års resandeutveckling som för trettonde året i rad innebär en ökning för skånsk kollektivtrafik. Framförallt  är resandeutvecklingen för stadsbussarna  glädjande och då i synnerhet Malmö där stadsbusstrafiken ökar med hela 10%, säger Mats Persson(FP), ordförande i nämnden för kollektivtrafik i Region Skåne.

Punktligheten för 2012 är den bästa på mycket länge (tåget/bussen räknas som punktligt om det är max 3 minuter sent från i tidtabellen angiven tid).

För Pågatågen och Öresundstågen ligger den på 85% respektive 82% att jämföra med 2011 då siffrorna var 74% respektive 70%.

Även stadsbussarna visar ökad punktlighet. 2011 låg punktligheten på 84% jämfört med 2012 87%. Malmö stadsbusstrafik har gjort ett rejält lyft och har en punktlighet 2012 på 90%. Toppar listan för stadsbusstrafik gör Eslöv med 97%. Regionbusstrafiken ligger kvar på 79% punktlighet.

Resultatet för helåret 2012 blev minus 83,7 mkr vilket är 26 mkr bättre än prognos

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)