Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania får rekordorder från Ryssland

Scania har tillsammans med ryska GAZ fått sin största enskilda bussorder i Europa. Scania tillverkar chassierna, GAZ karosserna. Foto: Scania.

Tillsammans med den ryska buss- och lastbilstillverkaren GAZ har Scania fått en order på sammanlagt 709 bussar till det största kollektivtrafikföretaget i Moskvaregionen. Scania levererar chassimoduler och GAZ ansvarar för karosserna. Ordern är den största enskilda bussordern någonsin för Scania i Europa.

GAZ Group har i nära samarbete med Scania utvecklat tre olika versioner av sin Golaz-buss, varav två för linjetrafik och en för turisttrafik. Samtliga modeller byggs på chassi- och drivlinekomponenter från Scania.

Bussarna kommer att levereras till Mostransavto under 2013 och användas för transporter i Sotji under det första kvartalet 2014 och därefter sättas i trafik i Moskva, där Mostransavto är regionens största kollektivtrafikoperatör.

− Att utveckla och leverera ett sådant stort antal bussar tillsammans med en välkänd och respekterad inhemsk tillverkare som GAZ Group är av stort värde, säger Hans Tardell, vd för Scania Russia. Det innebär att Scanias varumärke får stor exponering, men ännu mera betydelsefull är den potential som affären innebär för våra serviceverkstäder i Moskvaregionen.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)