Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk turism trotsar eurokrisen

Ljus i mörkret. Ett par oktoberveckor varje år äger Festival of Lights rum i Berlin där en mängd offentliga byggnader och miljöer lyses upp av ljuskonst. I fjol förvandlades den mäktiga katedralen i Berlin till en alpåstuga med istappar pch skidåkare på altopparna (tornen). Trots eurokris är även läget för tysk besöksnäring ljust. Foto: Ulo Maasing.

Trots den ekonomiska krisen i stora dela av euroområdet upplever tysk turistnäring en boom när det gäller tillväxten inom turismen. Förra året registrerades över 68,8 miljoner utländska övernattningar på hotell, pensionat och andra logianläggningarr med fler än tio bäddar enligt Statistisches Bundesamt, alltså den tyska motsvarigheten till Statistiska centralbyrån. Det motsvarar en ökning på omkring åtta procent jämfört med föregående år.

Det innebär att prognosen på 400 miljoner övernattningar från in- och utlandet har överträffats med råge.

– Särskilt den europeiska marknaden och BRIC-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien och Kina)  utvecklas fortsatt positivt och har till stor del bidragit till det nya rekordresultatet för turismen till Tyskland.

– Nu mstyr vi mot 80-miljonersgränsen till år 2020 när det gäller de internationella övernattningarna, sägerr Petra Hedorfer, styrelseordförande i Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Enligt en studie från FN-organet UNWTO (dvs Världsturistorganisationen) ligger Tysklands tillväxt för inkommande turism fortsatt klart över världs- och Europanivå.

Tyskland är den främsta destinationen för bussturism från Sverige.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)