Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL i Sverige, Norge och Finland under en hatt

Anders Lundström, till höger, blir vd för VDL:s nya försäljnings- och serviceorganisation i Norge, Sverige och Finland. Håkan Eriksson, till vänster, fortsätter som verksamhetschef i Sverige. Foto: Ulo Maasing.,

Den holländska busstillverkaren VDL:s försäljnings- och serviceorganisation i Sverige, Norge och Finland samordnas under en hatt från den 1 mars. Det sker i VDL Bus&Coach Nordic AB. Samtidigt går även VDL Bus&Coach i Holland in som delägare i koncernen. Vd för hela den omstrukturerade koncernen blir Anders Lundström, idag vd för VDL Bus & Coach i Sverige och Finland. Den norska verksamheten har hittills ägts helt av VDL i Holland.

Verksamheten i Sverige och Finland har hittills bedrivits genom dotterbolag till A Björks AB.

Vid årsskiftet sålde A Björks AB VDL Bus & Coach Nordic till High Coast Holding AB (HCHAB) med bland andra Anders Lundström som ägare. Den 1 februari gick VDL Bus & Coach B.V. i Holland in som minoritetsägare i HCHAB. Lundström fortsätter som vd i det nordiska bolaget.

Verksamhetschef i Sverige blir som hittills Håkan Eriksson, i Finland Henrik Mikkola och i Norge Car-Axel Svedehag.

– Våra kunder agerar på en nordisk marknad varför det känns naturligt att samordna Finland, Sverige och Norge i en gemensam koncern, säger Anders Lundström i en kommentar.

– Med VDL Bus & Coach B.V. som delägare och ett långsiktigt agenturavtal kommer vi ytterligare att kunna förbättra service och försäljningserbjudanden till små och stora kunder. Under 2012 såldes och levererade VDL närmare 250 fordon i Sverige, Norge och Finland, vilket var i paritet med målsättningen för marknadsområdet.

Share Dela

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)