Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ITB håller ställningarna när andra resmässor krisar

Strömmen av besökare till ITB i Berlin är lika strid som förr. Mässan har inte drabbats av den kris som präglar flera av de nordiska resmässorna, bland dem TUR. Foto: Ulo Maasing.

ITB, världens största resmässa, håller ställningarna. Den årliga mässan i Berlin har inte drabbats av den nergång i både utställare och besökare som många resmässor lidit av de senaste åren. Till dessa hör TUR i Göteborg som har kympt kraftigt.

ITB pågår i fem dagar med de tre första dagarna, onsdag – fredag, reserverade för fackbesökare. Och det är fackbesökarna som utgör huvuddelen av besökarna. I år registreradaes 110 000 fackbesökare, marginellt färre än förra årets 113 000.

Av dessa kom 43 procent från utlandet. ITB är följaktligen en mässa med hela världen som marknad, både när det gäller utställare och besökare.

Under lördagen och söndagen, då mässan även var öppen för allmänheten räknade arrangörerna in 60 000 icke fackbesökare, vilket innebär att mässan totalt ökade med ett par tusen besökare till 170 000.

Medieintresset för ITB är enormt. I år hade mässan 6000 ackrediterade journalister från 80 länder på plats, förutom 250 bloggare.

Mer siffror: ITB besöktes i år av 77 ambassadörer, 47 utländska ministrar och därutöver av 350 utländska och tysk politiker och diplomater.

Det ambitiösa seminarie- och konferensprogrammet är en allt starkare magnet och lockade i år 21 000 deltagare, 25 procent mer än i fjol.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)