Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Testa att köra Lidingöbuss – eller i Stockholms city

Många av Keolis busslinjer finns nu på nätet som linjevideor. Nyligen la man upp samtliga busslinjer på Lidingö på en egen YouTubekanal. Tidigare har bland annat innerstadslinjer som denna fått en egen videokanal på nätet. Foto: Ulo Maasing.

Bussföretaget Keolis har lagt upp många av sina busslinjer som linjefilmer på Youtube. Senast la man upp alla de linjer som man kör på Lidingö. Syftet är i första hand att hjälpa förare som är ovana vid en linje att hitta rätt väg, men för den som själv vill testa att vara bussförare kan det också vara en kul underhållning att se filmerna.

Lidingös busslinjefilmer är i första hand avsedda som komplement för ordinarie linjeutbildning av nya (eller gamla) bussförarkollegor som skall köra på Lidingö.

De nya kan vara de så kallade ”sommarbarnen” som kör istället för de ordinarie förarna under semestertider eller förare från andra trafikområden som rycker in vid behov.

Men även för passagerare på linjerna kan det också vara kul att se linjen genom bussens framruta i stället för genom sidorutan.

Linjefilmerna för Keolis Lidingölinjer finns på Keolis Lidingös egen YouTubekanal som du hittar här.

Keolis trafikområde Stockholms City har också gjort linjefilmer. Dem hittar du på www.linjefilmer.se.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)