Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Flexbuss och Dackebuss

Krister Engdahl kliver av som vd i Flexbusskoncernen men fortsätter som styrelseordförande och ägare. Foto: Ulo Maasing.

De båda Smålandsföretagen Flexbuss Sverige AB och Dackebuss AB får ny vd. Efter 24 år som vd och ägare till koncernen har Krister Engdahl beslutat att lämna sin tjänst som vd. Ny vd blir David Lindquist som under 3 års tid innehaft posten som driftchef i koncernen och som har tidigare erfarenhet som egen företagare inom åkeribranschen.

– Koncernen har de senaste åren genomgått en större strukturförändring och ett led i detta är att förnya den operativa ledningen, förklarar Krister Engdahl.

Han kommer fortsättningsvis att inneha posten som styrelseordförande och ägare.

– Själv tänker jag ta det lite lugnare ett tag och försöka analysera vart vindarna blåser i branschen. Men jag kommer också vara ansvarig för vissa upphandlingar, förklarar han för Bussmagasinet.se.

Sedan starten 1989 (omsättning 1 miljon och 2 anställda) har koncernen varit i ständig tillväxt och i år räknar man med att omsätta ungefär 140 miljoner med 220 anställda. Resultatet för innevarande år beräknas bli ett av de bästa någonsin.

Verksamheten bedrivs idag i huvudsak i Småland och med säte Nybro.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)