Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utställarras för TUR-mässan

Förra året nästan halverades antalet utställare på TUR och stora ytor i halarna gapade tomma. I år fortsätter raset. Foto: Ulo Maasing.

Resmässan TUR som öppnar på onsdag i Svenska Mässan fortsätter att rasa. Enligt ett pressmeddelande  på fredagen från mässan kommer man i år att ha ”över 500” utställare från 90 länder. Det innebär att antalet utställare är mindre än en tredjedel av det antal utställare som medverkade på 2010 års TUR-mässa.

Nergången för TUR började för några år sedan och har accelererat de senaste åren.

Vid 2010 års mässa var minskningstakten påtaglig, men fortfarande inte alltför dramatisk. Jämfört med året innan minskade antalet fackbesök till 19 000 från 2009 års 20 000. Totalt minskade antalet besök på mässan från 2009 år 53000 besök till 49 500 år 2010. Utställningsytan bantades från 15 000 till 12 000 kvadratmeter.

Det är viktigt att notera att TUR inte redovisar antalet besökare, utan just antalet besök. Det innebär exempelvis att alla som arbetar i utställarmontrarna registreras som besök varje gång de går in på mässan. Besökare som går ut, exempelvis för att äta lunch, och sedan kommer in igen registreras vid varje inpassering.

Det verkligt stora raset kom i fjol, då antalet utställare nästan halverades, från drygt 1700 till 894, liksom antalet representerade länder som rasade från 112 till 79.

I år ökar visserligen antalet representerade länder på mässan till 90, men antalet utställare totalt fortsätter att rasa i snabb takt. Nu till drygt 500… Och utställningsytan har bantats kraftigt.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)