Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vd-skifte i Ölvemarks Holiday

Per Ola Svensson är ny vd för Ölvemarks Holiday sedan den 1 mars. Sofie Bjerkefeldt tog den 11 mars över posten som marknadschef i företaget. Foto: Ulo Maasing.

Sveriges största bussresearrangör, Ölvemarks Holiday och Scandorama, har ny vd sedan den 1 mars. Då tog den tidigare vice vd:n sedan 2009, Per Ola Svensson, över vd-posten i Ölvemarks efter Bengt Ölvemark som samtidigt lämnade företaget.

Även Bengt Ölvemarks bror Mats har nu lämnat Ölvemarks Holiday.

De båda bröderna hade ursprungligen planerat att dra sig tillbala långt tidigare i samband med att företaget skulle säljas till Scandorama. Den affären gick dock om intet och slutade med att Ölvemarks Holiday senare köpte Scandorama.

För några år sedan förvärvade Bergkvarabuss en minoritetspost i Ölvemarks Holiday för att i augusti i fjol köpa resterande 55 procent av företaget som man då blev ensam ägare till.

Den 11 mars fick Ölvemarks också en ny marknadschef, Sofie Bjerkefeldt. Hon efterträder Carl-Magnus Jarnegren på posten.

– Bortsett från att vi bantar ledningsgruppens storlek planerar vi inga förändringar i verksamheten, säger Per Ola Svensson till bussmagasinet.se

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)