Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vinnarhackare: Ökad tillgänglighet gör stor skillnad

Samtrafikens vd Gerhard Wennerström och Hampus Sethfors från det vinnande laget i årets Travelhack, ”Reseledaren”. Det är en app som gör bussresan och övrig kollektivtrafik tillgängligare för människor med autism, Aspbergers syndrom eller andra kognitiva funktionshinder. Foto: Ulo Maasing.

Nu har årets stora hackathon i kollektivtrafiken avgjorts. I finalen av Travelhack deltog hela 21 lag som arbetade bokstavligt talat dygnet runt med att utveckla nya appar för att göra resandet med kollektivtrafiken lättare, tillgängligare, trevligare eller roligare. Vann gjorde (som vi rapporterat på nyhetsplats) ett Stockholmslag som har utvecklat Resledaren. Det är en prototyp till en app som ska göra det lättare för människor med så kallad kognitiv funktionsnedsättning att ta bussen eller tåget. Bussradions Ulo Maasing har träffat Hampus Sethfors från det vinnande laget och Gerhard Wennerström, vd för Samtrafiken som är en av Travelhacks arrangörer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)