Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första Mercedes-Benz Citaro lågentré med Euro 6

Mercedes-Benz har nu levererat sina första Citaro lågentrébussar med Euro 6-motor. Premiärbussen gick till lokaltrafiken i den tyska staden Fürth. Därmed har Mercedes-Benz mycket framgångsrika stadsbusserie kompletterats med ytterligare en version.

Citaro finns nu i hela fem lågentréversioner. Enligt tillverkaren är därmed Citaroserien nu ”nästan komplett”.

Utseendemässigt är det svårt att skilja lågentréversionen av Citaro från andra modeller.

Lågentréversionerna av Citaro finns i tolvmetersversioner för såväl stads- som regionaltrafik. I stadsbussutförande finns Citaro LE som en 12 meter lång buss med två eller tre dörrar. För regionaltrafik levereras Citaro LE Ü dels i en tolvmetersversion med två dörrar, dels i en 13,1 meter lång version (Citaro LE MÜ) som kan fås med både två och tre dörrar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)