Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk busshow i Geneve

När kollektivtrafikvärlden samlas i Geneve i slutet av maj har elektrifieringen av busstrafiken en central roll. Redan på IAA i Hannover, där bilden är tagen, visades en rad elbussar för besökarna. Foto: Ulo Maasing.

Att elektrifieringen av busstrafiken i städerna nu tar snabba och stora steg framåt kommer också att märkas i Geneve, Schweiz, i maj. I slutet av månaden håller den internationella kollektivtrafikunionen, UITP, sin världskongress där med tillhörande stor kollektivtrafikutställning. Där kommer också sju busstillverkare att erbjuda provturer med sina helelektriska bussar eller hybridbussar.

Under provturerna kommer besökarna att få ingående information om bussarna.

De busstillverkare som medverkar i den unika satsningen är:

BYD (Build Your Dreams)
MAN
Mercedes-Benz
VDL
Volvo
Siemens
Bombardier

Redan på den stora nyttofordonsmässan IAA i Hannover kunde besökarna se ett antal exempel på el- och hybridbussar. Men i Geneve sker den första breda visningen för politiker och andra beslutsfattare inom kollektivtrafiken.

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)