Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny generation bussdäck från Continental

Conti Coach HA3 för turist- och långfärdsbussar.

Däcktillverkaren Continental lanserar en ny generation bussäck på den nu pågående mässan Commercial Vehicle Show 2013 i Birmingham, England. Enligt tillverkaren handlar det om däck som är speciellt framtagna för alla segment inom passagerartransport: linjetrafik, långfärdstrafik och för första gången även regionaltrafik.

Produktionen av de nya däcken planeras komma igång i juni.

De nya däcken är de första i Continentals tredje generation däck för nyttofordon, och den här gången är persontrafiken först ut med att få ett nytt produktsortiment.

Det handlar om tre områdesspecifika däckserier: Conti Coach (turist- och långfärdsbussar), Conti CityPlus(regionbussar) och Conti Urban(stadsbussar).

Conti Coach HA3 för långfärdstrafik kommer att finnas i dimensionerna 295/80 R 22.5 och 315/80 R 22.5 för samtliga axlar.

Däcket Conti CityPlus HA3 är speciellt framtaget för regionaltrafik och anpassat till de krav som ställs i detta krävande och växande segment. Däcket är avsett för samtliga axlar och finns i dimensionen 295/80 R 22.5.

För stadstrafik erbjuder Continental däcket Conti Urban HA3 i dimensionerna 275/70 R 22.5 och 315/60 R 22.5 för samtliga axlar. Sidväggen på nya däcken har förstärkts ytterligare för att ge ett effektivt skydd mot skador som orsakas av trottoarkanter.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)