Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trådlöst på gång i Skåne

Kan bli uppkopplad. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Skåne, planerar att införa trådlöst internet på alla skånska tåg och expressbussar. Beslut tas av regionens kollektivtrafiknämnd på måndagen. Kostnaderna beräknas bli relativt blygsamma. Beroende på bland annat uppkopplingens snabbhet handlar det om 1500 – 2600 kronor per buss och år.

Kostnaderna för hårdvara kommer delvis att finansieras av att fordonsdatorerna ändå ska bytas i all trafik.

Hur införandet av wifi ska finansieras är inte klart i nuläget. Det kan exempelvis bli fråga om att sälja reklamplats på öppningssidan eller att sälja lösningen som ett mervärde till kortägare och arbetspendlare.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)