Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Flygbussarna på jakt efter snålaste föraren

Flygbussar vid Cityterminalen i Stockholm. Foto: Gustaf Brundin.

Flygbussarna startar nu en tävling där Sveriges snålaste Flygbusschaufför kommer att utses. Under en vecka mäts tio Flygbusschaufförers bränsleförbrukning och den som kört snålast vinner titeln ”Sveriges snålaste busschaufför”.

– Sparsam körning är en av de viktigaste komponenterna i vårt miljöarbete. Med små medel kan såväl våra chaufförer som privatpersoner göra stor skillnad för miljön och ekonomin, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Flygbussarna har också låtit göra en undersökning som visar att kvinnor tänker på miljön, män på plånboken när de sitter bakom ratten.

Enligt undersökningen tänker sex av tio svenska bilister, 59 procent,  alltid på att köra bränslesnålt när de kör bil. Tre av tio, 29 procent, gör det ibland.

Anledningen till varför man vill köra bränslesnålt skiljer sig åt mellan könen. Sex av tio kvinnor, 59 procent, anger miljön som det främsta skälet, medan mer än hälften av männen, 52 procent, gör det för att spara pengar.

Taggat som: ,

1 kommentar »

 1. Receptet för att vinna den tävlingen är ju rätt simpelt:

  1) välj bara körpass sent på natten eller på helgerna då trafiken är minimal
  2) undvik så mycket som möjligt av accelerationer och inbromsningar, även om det innebär att du skippar hållplatser och rödljus
  3) kör max 50 km/h, även på motorvägen.

  att punkterna 2 & 3 ovan lär leda till mycket missnöjda resenärer – pga de resulterande förseningarna – får man väl ta i jakten på den ”åtråvärda” titeln…! 🙂

  Skulle varit mer imponerande om Flygbussarna skulle utsett den förare som levererar bäst kundnytta, dvs kör ”bäst” (bekvämast, säkrast, effektivast) och som ger bäst service och bemötande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)