Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotländsk flygbussrepris med förändringar

Den välkände politiske reportern och kommentatorn K-G Bergström (tidigare på SvT, nu på Expressen) var en av många som tog flygbussen i Visby under Almedalsveckan. Foto: Ulo Maasing.

Flygbussarna kommer i sommar att för andra sommaren i rad trafikera Visby Flygplats på rent kommersiell grund. Men i år ändrar och förlänger företaget linjesträckningen så att man kan ta bussen från flygplatsen och ända ner till hamnen i Visby.

För att göra flygbussen attraktivare för affärsresenärer på dagsbesök på Gotland kan biljetten, som kostar 50 kronor, även användas för returresa inom fem timmar.

Förlängningen av linjen innebär i praktiken också att Flygbussarna blir ett alternativ för den som vill åka lokalt i Visby.

– Med vår nya linjesträckning kommer fler att få en smidig transport till och från flygplatsen och vi kommer också att kunna erbjuda de som kommer in till hamnen en möjlighet att åka Flygbussen upp mot Österport, säger Eva Tiséus, marknadschef på Flygbussarna.

Gotland är en populär sommardestination och under sommaren genomförs också flera evenemang som drar extra stor publik, exempelvis Bergmanveckan, Almedalsveckan och Medeltidsveckan. Bara under juli månad 2012 besökte 318 000 turister Gotland.

Flygbussarna trafikerar Visby under perioden 1 juni – 31 augusti.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)