Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kraftiga prishöjningar väntar resenärer i Kronoberg

Biljettpriserna för resor med buss och tåg i Kronobergs län kommer att höjas kraftigt nästa år, skriver Smålandsposten. En enkelbiljett i en zon kommer att kosta 26 kronor istället för dagens 22 och högsta pris för en enkelresa i länet blir 147 kronor. Idag kostar en sådan biljett 122 kronor. Allt enligt Länstrafikens eget förslag till nya biljettpriser.

– Vi gör stora förbättringar både i Växjös stadstrafik och i länstrafiken under hösten. Det blir helt andra förutsättningar för det kollektiva resandet och de satsningarna måste också synas i biljettpriset, säger  länstrafikens marknadschef Julija Markensten till Smålandsposten.

Som exempel på satsningarna nämner hon tio fler bussar i Växjö stadstrafik oh de fem nya snabblinjerna mellan länets större orter.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)