Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lätt att fuskåka med mobilapp

En enkel mobiltelefonapp gör det möjligt att resa gratis med Västtrafiks betalkort, avslöjar Sveriges Radio P4 Göteborg. Problemet är känt för Västtrafik, men man har inte hittat någon lösning på problemet. Appen sprids via forum och en hemsida på internet.

Appen använder sig av de NFC-läsare som finns i många mobiltelefoner. Efter en resa räcker det med att hålla telefonen mot en kortläsare och trycka på en knapp, varpå pengarna för resan återförs till kortet.

Hur länge fusket har pågått och hur mycket pengar Västtrafik har förlorat på fusket är oklart.

 

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)