Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN toppar stillsam april

MAN kör upp i topp i nyregistreringarna under april. Foto: MAN.

April i år blev en stillsam månad när det gäller nyregistreringar av bussar, rapporterar branschorganisationen Bil Sweden. Det är ett uttryck för att hela 2013 kommer att vara ett svagt år för nya bussar i landet, vilket i sin tur beror på att det är relativt få upphandlingar som har trafikstart i år.

Nästa år, däremot, kommer att bli ett intensivt år för bussleverantörerna på den svenska marknaden eftersom ungefär en fjärdedel av all busstrafik upphandlas i år för trafikstart 2014.

Under april i år registrerades totalt 43 nya bussar (både lätta och tunga), 60,9% färre än under samma tid förra året, då 110 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 177 bussar, 31,7% färre än förra året, då 259 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 29 under april, 71,0% färre än under samma tid förra året då 100 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 128 tunga bussar, 40,7% färre än under motsvarande period förra året då 216 registrerades.

Här är topplistan för nyregistrerade tunga bussar under april:
MAN 17
Mercedes-Benz 5
Scania 3
Irisbus 2
Volvo 1
Neoplan 1

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)