Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt Scandic störst på Gotland

Ett av rummen på nya Scandic Visby. Foto: Scandic.

Hotellkedjan Scandic, som hittills inte har funnits på Gotland, öppnar i mitten av juni öns största hotell. Det är Visby Hamnhotell som har gått igenom en omfattande renovering och utbyggnad och nu byter namn till Scandic Visby.

Under maj avslutas om- och tillbyggnaden av det populära hotellet som nu erbjuder 214 rum med sammanlagt 509 bäddar.

Många av rummen är familjerum och på blivande Scandic Visby finns även 27 handikapprum. Många har dessutom havsutsikt och uteplats. På området finns även konferensanläggning, dubbla restauranger, pool, utespa och gym.

GotlandsResor har inför planeringen av den slutliga byggetappen av hotellet, undersökt och inventerat de olika hotellkedjorna på marknaden.

Valet blev Scandic utifrån båda bolagens värderingar i exempelvis hållbarhets- och tillgänglighetsfrågor samt varumärkeskännedom. GotlandsResor är fortsatt ägare av hotellet och sköter driften. Samgåendet med Scandic innebär inga personalförändringar och hote

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)