Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärsforum byter ordförande

Karin Svensson Smith. Foto: Ulo Maasing.

Förra riksdagsledamoten Karin Svensson Smith(MP) har valts till y ordförande för resenärsorganisationen Resenärsforum. Hon efterträder Gunnel Färm på posten. Idag är Karin Svensson Smith kommunpolitiker i Lund och en hängiven spårvägsanhängare.

Hon var under tolv år ledamot av riksdagens trafikutskott.

– Vare sig klimatmålen eller besluten att fasa ut fossilbränslena från transportsektorn är möjliga att klara utan att många bilresor ersätts med kollektiva resor. En attraktiv och kapacitetsstark kollektivtrafik är också en förutsättning för att städerna ska kunna komma tillrätta med sina trängsel- och luftkvalitetsproblem, säger Karin Svensson Smith.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)