Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus och Stena Line i samarbete om Berlinresor

Sommar vid Spree, mitt i Berlin. Foto: Ulo Maasing.

Färjerederiet Stena Line och expressbussföretaget Swebus startar nu en ny busslinje till Berlin. Biljettpriserna börjar vid 319 kronor. Premiärturen går den 20 juni.

En enkel resa mellan Malmö och Berlin kostar 339 SEK för ungdomar, studenter och pensionärer, 449 SEK för vuxna och endast 29 SEK för barn som reser i sällskap med vuxen. Fram till och med den 22 augusti erbjuds introduktionspriser från 319 SEK.

– Berlin är ett av Europas populäraste resmål och vi märker en ökad efterfrågan på billiga resor dit, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Därför är vi väldigt glada över att kunna erbjuda dessa nya och bekväma resor tillsammans med Stena Line. Att kunna gå av bussen på färjan gör själva resan till en större del av hela semesterupplevelsen.

Med hjälp av anknytningsbuss kan resenärer från Göteborg och Helsingborg resa med Berlin-bussen, som avgår på morgonen två gånger i veckan från Malmö och Trelleborg. Under förmiddagen är man ombord på Stena Lines färja från Trelleborg till Sassnitz i norra Tyskland, och bussen ankommer till Berlin klockan 16.00.

Efter en weekend eller en vecka i Berlin avgår bussen hem igen samma väg samt med ett stopp vid Stena Lines Bordershop i Sassnitz.

– Möjligheten att kombinera Berlinresan med att shoppa prisvärda varor ombord på våra färjor och i Bordershop vet vi är ett attraktivt erbjudande som kommer att locka många resenärer, säger Carsten Kruse, Head of Travel Scandinavia på Stena Line.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)