Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Expressbussar ökar mest i väst

Resandet med expressbussarna i Västra Götaland har ökat kraftigt. Foto: Ulo Maasing.

Den resandeökning som kollektivtrafiken i Västra Götaland har haft under våren håller i sig. Västtrafik rapporterar att under årets fem första månader ökade det totala resandet med sex procent, jämfört med samma tid förra året. Expressbussarna i Göteborgsregionen står för den största ökningen. Dessutom minskar restiderna på flera infartsleder in mot Göteborg, tack vare utbyggnaden av busskörfält.

Den sexprocentiga ökningen gäller både i Göteborgsområdet och i regionen som helhet.

Den största procentuella ökningen har skett inom expressbusstrafiken, där resandet ökat med 19 procent. Inom stombusstrafiken har resandet ökat med sex procent. Tågresandet har ökat med tolv procent medan resandet med spårvagnstrafiken har ökat med 10 procent. Ökningen i Göteborgsområdet motsvarar drygt 46 000 fler resor per dygn.

– Utvecklingen följer i stort våra prognoser och det visar att satsningarna vi gjort är riktiga. De största resandeökningarna ser vi i de stråk där stora satsningarna har gjorts på utökad tågtrafik och busskörfält, säger Roger Vahnberg, vice vd på Västtrafik.

De stråk där restiden förbättrats sedan årets början är framför allt mellan Landvetter centrum och Korsvägen och mellan E6 Norr Eriksdal och Nordstan.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)